Service en Tips

Service staat bij ons boven alles

De service naar de klant toe is voor ons zeer belangrijk. Wij vinden het heel belangrijk dat de klant tevreden is met de aanhangwagen die hij bij ons koop of voor onderhoud brengt. 

Diverse tips voor het kopen van een aanhangwagen.

Wat voor aanhangwagen heeft u nodig, geremd, ongeremd, gesloten, tandemasser of juist een plateau.

Wat ga je ermee vervoeren ? ( de grootte van de laad vloer, het laadvermogen, kipfunctie wel of niet nodig of juist een transporter voor het vervoeren van auto`s of machines).

Wel of niet in het bezit zijn van BE rijbewijs.

Moet het nieuwe of een gebruikte aanhangwagen zijn.

De belangrijkste vraag bij het kopen van een aanhangwagen is de prijs. Hierbij is het belangrijk je af te vragen hoe vaak je de aanhangwagen gaat gebruiken en voor welke doeleinden.
De prijs-/kwaliteitverhouding moet correct zijn. Voor wat minder zwaar vervoer kun je volstaan met een wat lichtere aanhangwagen. Indien de aanhangwagen zeer intensief gebruikt gaat worden en zwaar belast adviseren wij om een zwaarder uit gevoerde aanhangwagen te kopen.

Er bestaan vele soorten en maten aanhangwagens. Open of gesloten, met of zonder huif, enkel- of dubbelassig. Welk type iemand nodig heeft is totaal afhankelijk voor welke doeleinden de aanhangwagen gebruikt gaat worden. 

Voor het vervoeren van materiaal dat tegen een stootje kan, is een open aanhangwagen een prima keuze. Vergeet hierbij niet, dat het te allen tijde verplicht is een ladingnet te gebruiken. Voor kostbaar materiaal dat niet tegen regenval bestand is, is een gesloten type een goede optie. Ook is het mogelijk een open aanhangwagen met huif te kopen. Dit is een stalen frame op een aanhangwagen, waarover een zeil is gespannen. Voor het zwaardere vervoer is een geremde aanhangwagen voor de veiligheid onmisbaar. Een geremde aanhangwagen zorgt voor meer stabiliteit tijdens het rijden. De remafstand tot het moment van stilstaan is veel kleiner dan bij een ongeremde aanhangwagen. Er is meer massa toegestaan bij geremde modellen dan bij ongeremde.

Ook is het van belang om te weten, of je met een aanhangwagen wel of niet mag rijden. In Nederland mag je met rijbewijs B alleen rijden als de aanhangwagen (incl. laadvermogen) niet meer dan 750 kg bedraagt, of als de toegestane massa van de auto icm de aanhangwagen niet meer dan 3.500 kg bedraagt. Hierbij moet het trekkend voertuig zwaarder wegen dan de aanhangwagen. Indien dit wel het geval is, moet u in het bezit zijn van rijbewijs BE

Diverse tips voor het kopen van een paardentrailer.

Hoe weet u welke trailer bij u en uw paard past? Wat is vooraf belangrijk om allemaal te weten, alvorens je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe of gebruikte paardentrailer?

Paardentrailers zijn verkrijgbaar in ontzettend veel soorten en maten, ook in alle prijsklassen, van een eenvoudige trailer tot de meest luxe uitgevoerde paardentrailers. Van anderhalfpaards, tot 3-paards en met of zonder zadelkamer. Het is zelfs mogelijk een trailer aan te schaffen, waarop een menwagen vervoerd kan worden. Het is belangrijk om het gewicht en de hoogte van je paard(en) te weten. Het is namelijk belangrijk dat je paard comfort kunt bieden tijdens het transport. De grootte en zwaarte van je trailer is te bepalen aan de hand het trekvermogen van je auto. Op je kentekenbewijs van de auto staat vermeld hoeveel u auto kan trekken en wat de kogeldruk mag zijn. Veiligheid staat namelijk voorop!

Het is belangrijk je goed te laten informeren door een erkend paardentrailerverkooppunt. Let goed op comfort, ruimte, degelijkheid, licht en bekleding. Ook de verluchting is erg belangrijk. Let goed op het materiaal van de bodem. Aluminium bodems kunnen niet rotten, multiplex en houten bodems echter wel. Informeer ook naar de dikte van de bodem. Dit is zeker bij de aanschaf van een tweedehands trailer erg belangrijk. Kijk ook naar de bekleding van de laadklep en de eventuele bekleding van de zijwanden. Dit voorkomt namelijk eventuele verwondingen bij je paard.     

Ook de uitstraling van een paardentrailer is niet geheel onbelangrijk. Onze Henra, Blomert en Atec paardentrailers zijn in 3 materiaalsoorten verkrijgbaar. Hout, Aluminium of polyester. Allemaal van zeer degelijke kwaliteit. Laat je over het materiaal zeer uitgebreid door ons adviseren, zodat je de juiste keus maakt!

Rijbewijzen

Denk ook aan het gewicht van de trailer. Beschik je over een rijbewijs B, dan mag je met een trailer de weg op, mits deze niet zwaarder weegt dan 750 kilo. Dit gewicht is inclusief het gewicht van je paard. Er zijn echter een paar uitzonderingen op de regel:

Als je lege auto zwaarder is dan het totaalgewicht van trailer én paard, dan mag je hier ook mee rijden

Als de auto, de trailer én het paard samen niet meer wegen dan 3500 kilo, dan heb je ook voldoende aan een rijbewijs B

In andere gevallen is het noodzakelijk dat je een rijbewijs E haalt, voor het rijden met aanhanger.

Lease?
Neem vrijblijvend contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden. 0344 - 662122
Direct persoonlijk advies 0344 - 662122 Ma t/m za zolang het licht brand
image Gallery
image Gallery
image Gallery
image Gallery
image Gallery
image Gallery
image Gallery
image Gallery
image Gallery
image Gallery
image Gallery
image Gallery